Amsterdam

  • romantisk weekendtur amsterdam
  • romantisk weekendtur amsterdam
  • romantisk weekendtur amsterdam
  • romantisk weekend amsterdam
  • romantisk weekend amsterdam


Romantisk weekend i Amsterdam

Amsterdam, Nederlands hovedstad er gjerne kjent for oss nordmenn som byen der de prostituerte nærmest står på utstilling for turistene, og for å ha kafeer der kakene serveres med aldersgrense. En velegnet destinasjon for en kjærlighetsweekend spør du deg kanskje? Å-joda, svarer vi da. Amsterdam har mye mer å by enn bare coffee-shops og Red light district! Med nærmere 800 000 innbyggere er Amsterdam en middels stor hovedstad, målt i Europa-skala, og en populær turistby som stadig flere nordmenn velger å dra på langhelg til.


Tre anbefalte romantiske hotell i Amsterdam

  1. De L'Europe Amsterdam Et helt nydelig hotell med femstjerners eleganse med sentral beliggenhet i hjertet av Amsterdam. Kjempefin plassering langs en av den mange kanalene, nydelige rom, spa med full service og innendørs badebasseng. Ønsker du å skjemme bort din kjære på tur? Da bør du ta en nærmere titt på dette hotellet.

  2. Sofitel Legend The Grand Amsterdam Fantastisk hotell med sentral plassering i et trygt og rolig område av Amsterdam. Hotellet har eget spa, innendørs badebasseng, kort vei til shoppingområdene og særdeles god service.

  3. Pulitzer Amsterdam Pittoresk og vakkert hotell med høy standard og nydelig beliggenhet i et rolig område av Amsterdam sentrum. Romantisk og nydelig hage i bakgården med tilhørende lounge.


annonselenker

Greit å vite om Amsterdam

Som nevnt innledningsvis har Amsterdam et noe spesielt lovverk i forhold til det vi er vante med i Norge, i form av at Nederland tillater prostitusjon i regulerte former, samt salg av hasj/marihuana. Dette er fortsatt ikke lovlig i Norge, og det er en misforstått oppfatning at dette er det eneste Amsterdam har å tilby turister. Det er absolutt mulig å ha en fantastisk kjærlighetsweekend i Amsterdam, en by med mange severdigheter og god mat. Sikkerheten i byen vurderes dessuten som bra. Som ved de fleste europeiske hovedsteder, bør man ta forholdsregler og ikke vifte med verdisakene i turistområder, men utover dette anses byen som trygg.

Valutaen i Amsterdam – og Nederland for øvrig – er euro. Én euro tilsvarer omkring ni norske kroner. Prisnivået i Amsterdam er i overkant av middels. Det er ikke veldig billig, men heller ikke veldig dyrt sammenlignet med andre europeiske hovedsteder. Både mat og drikke er en del billigere i Norge, slik at man kan nyte et bedre måltid uten at det koster skjorta. Shopping er stort sett også billigere, uten at du vil få prissjokk av de lave prisene. Det er helt trygt å drikke vannet fra kranene i Amsterdam – faktisk så mener mange at kvaliteten på vannet er bedre enn her hjemme.


Severdigheter i Amsterdam

Med høy luftfuktighet og passe varme somre, er en romantisk kjærlighetsweekend absolutt mest passende i sommerhalvåret. Da kan man nyte en sykkeltur igjennom de historiske gatene, i en by som har over 600 000 sykler! De fleste av severdighetene i byen stammer fra 1600-tallet, da havnebyen opplevde sin storhetstid og var et viktig handelssentrum mellom storbyene i Europa.

Kulturinteresserte vil kose seg mye i Amsterdam. Det kryr av museer, og den velkjente maleren van Gogh hadde sin hovedbase i Nederland. Totalt finnes det over femti museer i byen, så dere vil neppe rekke å besøke dem alle. Byen er også en fotballby, med stoltheten Ajax som sitt fotballag. Nederlenderne er kjente for å være ivrige supportere, så et toppoppgjør på Amsterdam Arena vil være en opplevelse enten du er fotballgal eller ei. Dessuten har klubben et eget, interaktivt museum, som definitivt kan være interessant for et fotballgalt par.

De mange kanalene kan også være innbydende for en liten båttur igjennom de travle gatene, og absolutt romantisk. Det finnes også mange heftige spatilbydere i Amsterdam – og hva er vel bedre for et kjærestepar enn en tur på et utenlandsk spa? Det finnes også tilrettelagte spaweekender, der man oppholder seg på et dedikert spahotell. Mat må man også ha. Restaurantene i den nederlandske hovedstaden er stort sett preget av det internasjonale kjøkken. Det kryr av spisesteder med varierte menyer, så dere skulle ikke ha noe problem med å finne et bord for to med en romantisk middag fra de vestlige eller det østlige kjøkken.


Ting dere kan gjøre i Amsterdam

annonse