Barcelona

  • romantisk weekendtur barcelona
  • romantisk weekendtur barcelona
  • romantisk weekendtur barcelona
  • romantisk weekend barcelona
  • romantisk weekend barcelona


Romantisk weekend i Barcelona

Barcelona, den mektige, spanske middelhavsbyen, som er kjent både for sitt fantastiske fotballag og for sin store kulturarv. I Spanias nest største by kan du nemlig oppsøke turistattraksjoner, slikke sol langs middelhavsstrendene eller se storlaget Barcelona i aksjon. Det bor godt over 1,6 millioner mennesker bare i selve kjernen av byen, og det reiser tusenvis av turister hit hvert eneste år. Byen er også et populært reisemål for kjærestepar og med en flytid på ca. 3 timer fra Oslo passer byen fint for en romantisk weekendtur.


Tre anbefalte romantiske hotell i Barcelona

  1. Ohla Eixample Fantastisk flott hotell med fem stjerner og høy standard. Ligger sentralt plassert i sentrum av Barcelona,  med kort vei både til severdigheter og shopping. Utrolig lekker takterrasse med badebasseng.

  2. Ohla Barcelona Meget flott hotell midt i hjertet av Barcelona. Høy standard, fine rom og en veldig flott takterrasse med basseng og nydelig utsikt over Barcelona.

  3. Hotel Jazz Sentralt plassert hotell, bare fire minutter unna La Rambla. God standard, nydelig takterrasse med bar og basseng, samt fine rom. Noe rimeligere enn de to andre alternativene.

annonselenker


Greit å vite om Barcelona

Barcelona ligger helt nordøst i Spania, ved Middelhavet. Det anbefales å legge helgeturen hit om sommeren, slik at man kan nyte høye temperaturer samtidig som man utforsker byens mange severdigheter. I sommermånedene er det rundt 25 grader, mens i vintermånedene ligger temperaturen bare på 10 grader, og er derfor ikke så fristende for nordmenn. Barcelona er dessuten en ganske så sikker by å reise til – spesielt med tanke på hvor mange innbyggere byen har. Allikevel finnes det alltid lommetyver, som ved de fleste europeiske hovedsteder. Derfor anbefales det å passe godt på lommesaker, og ikke gå alene i mørke gater på kveldstid.

Valutaen i Spania er som kjent euro, og en euro tilsvarer rundt ni kroner. Etter at euroen erstattet den gamle pesetaen, så har  prisnivået i Spania steget betraktelig. Reisende som besøkte Spania for 15-20 år siden vil nok huske et helt annet prisnivå enn hva man finner i dagens Spania. Allikevel er det omtrent halvparten så dyrt som i Norge, og man kan få et godt opphold med god mat og drikke til overkommelige priser. Det anbefales ikke at man drikker fra springen i Barcelona, ettersom vannet er av dårligere kvalitet enn hva norske mager er vant med.


Severdigheter i Barcelona

I skrivende stund er Barcelona en av de mest populære hovedstedene å reise til på romantisk helgetur. Mange av de europeiske byene byr på severdigheter i samme grad som Barcelona, men denne byen kan samtidig by på et varmt klima, strandlinje og et yrende underholdningsliv. Reiser man på sommerstid, så er besøk på stranden nærmest obligatorisk. Barceloneta regnes som den beste stranden i byen. Det er også langs strandpromenaden at du finner den mest eksotiske sjømaten. Her serveres det nærmest alt som kan lages av fisk og skalldyr, så er dere glad i slikt kan et bedre måltid nytes til lunsj eller middag her.

De mange kirkene og katedralene i byen må nesten oppsøkes når man først befinner seg i Barcelona. De største, og mest interessante for turistene, er Sagrada familia og la Pedrera. Byen har også en del museer, som spesielt vil falle i smak for kunstinteresserte. Og så var det fotballen. Dersom en av dere er fotballinteressert, så er en kamp på ærverdige Camp Nou noe som vil bringe minner for livet. Stort større blir det ikke!

Når romantikken skal blomstre, så kan man oppsøke et av byens mange spa. Velg helst et som har fem stjerner eller lignende, så er dere sikre på at oppholdet blir bra. Kvelden kan avsluttes med en bedre middag fra det spanske kjøkken – eller noe fra et av verdens andre hjørner. Det kryr av spisesteder i Barcelona, og en enkel huskeregler er å se om restauranten har mange gjester. Da er det som regel bra nivå på måten, og dere kan nyte et bedre måltid sammen på et bord for to.


Ting dere kan gjøre i Barcelona

annonse