Budapest

  • romantisk weekendtur budapest
  • romantisk weekendtur budapest
  • romantisk weekendtur budapest
  • romantisk weekend budapest
  • romantisk weekend budapest


Romantisk weekend i Budapest

I hjertet av Ungarn ligger Budapest, ikke bare landets hovedstad, men også den byen som er sentrum for det meste som foregår i landet – enten vi snakker politikk, kultur, industri eller økonomi. Den stadig voksende millionbyen har en innholdsrik historie og var svært involvert i andre verdenskrig, noe som fører til at byen mistet mye av sin kulturarv. I dag er det dog en høyst moderne hovedstad, med moderne handlegater, restauranter i tett kombinasjon med severdigheter som store slott og parlamentsbygninger. En kjærlighetstur hit er absolutt ikke å forakte!


Tre anbefalte romantiske hotell i Budapest

  1. Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection Et utrolig flott femstjerners hotell i luksuriøs stil med perfekt plassering i sentrum av Budapest. Kjempefin og elegant spa-avdeling og en særdeles flott sky-bar. Veldig gode tilbakemeldinger fra tidligere norske gjester som har bodd her.

  2. Hotel Palazzo Zichy Kjempefint og romantisk hotell i et stille område av Budapest. Rommene er store og fine og frokosten er god, her får du mye for pengene.

  3. Kempinski Hotel Corvinus Budapest Et topp femstjerners hotell med eget spa, innendørs basseng, treningssenter og to restauranter/barer. Hotellet ligger i et fint og sentralt strøk av Budapest.

annonselenker


Greit å vite om Budapest

Budapest er et populært reisemål for mange europeere, og byen passer også godt for en romantisk langweekend. Det er ansett som trygt å reise til Ungarn og Budapest, og kriminalitetsnivået ligger på lik linje med andre, europeiske hovedsteder. Så lenge man passer godt på verdisakene sine og tar forhåndsregler, så får man et fint opphold. Husk å tegne reiseforsikring dersom du ikke har det, og ta alltid med deg det europeiske helseforsikringskortet for uventede legebesøk. Vanligvis byr det ikke på noen problemer å drikke vannet fra kranene i Budapest, men enkelte kan reagere på det, slik at flaskevann som regel anbefales. Legg merke til korkene på flaskene; blå betyr med kullsyre, rosa betyr uten.

Myntenheten til Ungarn er HUF – såkalte ungarske forinter. Dette til tross for at landet er medlem av EU. Dermed kan man enkelte steder betale/veksle euro, men som regel vil dette føre til tap for din del. HUF tar du enkelt ut i minibanker over hele landet, og 1000 HUF tilsvarer omtrent 27 norske kroner. Prisnivået i Budapest er generelt lavt, slik at dere virkelig kan spandere på dere litt luksus og skjemme bort parforholdet litt. En flaske øl koster rundt 6 kroner, og en varm middag fås til under 100-lappen. Spesielt hvis du unngår de mest sentrale turiststrøkene, så kan dere føle dere som «konger».


Severdigheter i Budapest

Den livlige hovedstaden har mye å by på, spesielt for kjærestepar på tur. Først og fremst må man få med seg de antikke bygningene, som Parlamentet, Slottshøyden og Kjedebroen. Samtlige av disse tre ligger sentralt plassert i Budapest, og bærer preg av utrolig arkitektur og er samtidig en viktig del av den europeiske historien. Byen har også en hel del museer som historienysgjerrige helt sikkert vil sette pris på et besøk på.

Selve byparken i Budapest ligger i nær tilknytning til blant annet Vajdahunyad-slottet, og kan være et perfekt åsted for en vakker sommerdag. Kjøp dere noe god mat og drikke på et lokalt supermarked, og tilbring tiden sammen i vakre, grønne omgivelser. Det blir nesten som å reise tilbake i tid, og her kan timene fly fort. Utover dagen kan man også ta turen til Det store matmarkedet, som er et av byens aller største handlegater. Her er det enorme salgsboder med mat, men også andre shoppingmuligheter.

For de parene som liker litt fart og moro på tur, så anbefaler vi turen til Margaretøya. Den ligger midt i elva Donau, og er en enorm park som huser både kultur og badeland. Andre, typiske kjæresteting å gjøre på tur i Budapest, er spabehandling. Byen har svært mange ulike spa, i forskjellige varianter. Hva med et innendørs bad i en historisk bygning – som avsluttes med en massasje for to? Mat må man også ha. Budapest har et variert kjøkken med mat fra alle verdensdelene. Du spiser stort sett billig over alt, men når man først er på kjærlighetstur mener vi at man bør ta på seg finstasen og nyte et bedre måltid på et bord for to – og kanskje en flaske god vin.


Ting dere kan gjøre i Budapest


annonse