Dublin

  • romantisk weekendtur dublin
  • romantisk weekendtur dublin
  • romantisk weekendtur dublin
  • romantisk weekend dublin
  • romantisk weekend dublin


Romantisk weekend i Dublin

Den irske hovedstaden Dublin har en lang og innholdsrik historie, som i dag er et yndet mål for turister fra hele verden. Spesielt mange nordmenn tar turen over sjøen for å oppleve restene av både kristendom og vikingtid, som begge har preget øya. Med litt over en halv million innbyggere i selve hovedstaden, er ikke byen større enn Oslo, men har rikelig med severdigheter å by på. Ikke minst vil man kunne nyte en god, lokal irsk øl på en av byens puber – kanskje kan man dra på en guidet ølsmakingstur sammen med sin bedre halvdel?Tre anbefalte romantiske hotell i Dublin

  1. Clontarf Castle Hotel Et fantastisk hotell med en innbydende og koselig atmosfære. Hotellet / slottet ligger et lite stykke utenfor Dublin sentrum. Gode tilbakemeldinger.

  2. The Westbury Hotel Førsteklasses hotell med fem stjerner i sentrum av Dublin. Flott hotell med høy standard og super beliggenhet.

  3. The Marker Hotel Et fantastisk bra hotell med meget høy standard i sentrum av Dublin. Kan by på eget spa med full service, innendørs badebasseng, egen restaurant og to barer. Ønsker du å skjemme bort din utkårede er dette hotellet for deg.

annonselenker


Greit å vite om Dublin

Dublin er en historierik by, med mange rester og historiske bygninger fra de ulike storhetstidene til Irland. Mange av byggene er preget av 1700-tallets arkitektur, og det finnes mange ruiner fra vikingtiden. Det anses som forholdsvis trygt å ferdes i Dublin som turist. Man bør passe godt på verdisaker og fotoutstyr, slik man gjør uansett hvilken hovedstad i verden man befinner seg. Lommetyver er også på jobb i Dublin. Utover dette er ikke kriminalitet noe stort problem i Irland generelt, men vær obs på at det på kveldstid ofte er mye folk og feststemte mennesker i gatene. Som kjent er ikke irene det folkeslaget som holder igjen på øldrikkingen – så hold godt om din kjære!

Valutaen i Dublin, og resten av Irland, er Euro. Penger tar du enklest ut i de mange minibankene i byen. Greit å vite er at dersom man ønsker å ta turen over grensa til Nord-Irland, så er det plutselig britiske pund som gjelder. 1 euro tilsvarer rundt 9 kroner, og prisnivået er generelt noe lavere enn i Norge. Shoppingen holder stort sett samme nivå som i London. Andre ting som er greit å vite er at Dublin ligger én time etter Norge, og man trenger ikke visum for å besøke byen/landet. Drikkevann kan drikkes fra springen.


Severdigheter i Dublin

Pubkulturen er svært sentral i Dublin og Irland generelt, men det er kanskje ikke akkurat det dere ønsker å gjøre på kjærlighetsferie. I så måte bør man oppsøke en ekte irsk pub, der det spilles livemusikk. Da kan man kose seg og nyte oppholdet samtidig som man får oppleve den irske kulturen. Er man glad i øl er dessuten et besøk på Guinness Storehouse nærmest en selvfølge – selveste museet til ølgiganten.

Kanskje mer romantisk er en tur til fots langs Liffey, den vakre elven som renner gjennom Dublin. På turen kan man se mange historiske bygg, og kanskje nyte en deilig lunsj på en av restaurantene langs elvekanten. Liker man ikke å gå når man er på ferie, så kan vi absolutt anbefale en av de klassiske dobbeltdekker-bussene. Det høres kanskje maks turist ut, men det kan faktisk være en fin måte å se store deler av byen på, samtidig som man sitter i armkroken til sin bedre halvdel. Man blir naturligvis guidet over høyttaleranlegget, og en slik tur kan være mer moro enn det faktisk høres ut som.

Og når man er på kjærlighetstur, så må man naturligvis shoppe litt. På Grafton Street ligger butikkene vegg i vegg, og her finner man noe for enhver smak (og prisklasse). Når posene har blitt fulle og føttene tunge, så finnes det ikke noe mer romantisk enn et bord for to på en av Dublins finere restauranter. Ta turen tilbake til hotellrommet, pynt dere, og nyt et bedre måltid. Selv om øl-kulturen preger Irland, så har Dublin mange gode spisesteder. Vi kan blant annet nevne restauranten Patrick Guilbaud, eller berømte Chapter One. På tide å bli nyforelsket igjen!


Ting dere kan gjøre i Dublin


annonse