København

  • romantisk weekendtur københavn
  • romantisk weekendtur københavn
  • romantisk weekendtur københavn
  • romantisk weekend københavn
  • romantisk weekend københavn


Romantisk weekend i København

København – eller bare «Køben» som det ofte heter på folkemunne – er Danmarks hovedstad og et yndet reisemål for nordmenn, enten man velger å hive seg med et fly eller en båt. Her ligger historiske bygg vegg i vegg med moderne kjøpesentre, forretningsbygg og utesteder. I enkelte deler finner du ærverdige bygg, gamle havneområder og intime gågater, mens det andre steder ruger høybygg og trendy discoliv. Byen er på størrelse med et litt stort Oslo, og byr på alt man kan ønske for en romantisk kjærlighetsweekend utenlands.Tre anbefalte romantiske hotell i København

  1. Nimb Hotel Ønsker dere å bo som kongelige for en helg? Da er dette hotellet for dere. Hotellet holder meget høy standard, har eget spa, badebasseng, takterrasse og helsestudio. Det er ikke billig å bo her, men så blir det til gjengjeld et opphold dere kommer til å huske.

  2. Nobis Hotel Copenhagen Fantastisk flott, hyggelig og herskapelig hotell i sentrum av København. Nytt og pent hotell med veldig hyggelig betjening. Ligger i gåavstand til det meste. Perfekt hotell for en kjærestetur til København.

  3. citizenM Copenhagen Radhuspladsen Elegant hotell med sentral plassering. Moderne og pene rom med kort vei til Tivoli og Strøget. Gode tilbakemeldinger fra gjester.
annonselenker


Greit å vite om København

Man befinner seg ikke langt unna Norge når man er i København, og det føles ikke alltid slik heller. På samme måte som man tar forholdsregler når man er utenbys eller i den norske hovedstaden, så kan det være greit å gjøre det i «Køben» også. Byen er ikke spesielt utsattt for kriminalitet, men som alltid vil det være lommetyver på steder der turister ferdes, samt på kollektivtrafikken. Utover dette anses det som trygt å ferdes i store deler av Danmark, og man kan ellers oppføre seg slik man ville gjort hjemme. Det innebærer at drikkevannet er rent, folk er stort sett ærlige og så videre.

Valutaen i Danmark er danske kroner. 100 danske kroner, tilsvarer omtrent 120 norske kroner. Generelt er prisnivået i København noe lavere enn i for eksempel Oslo. Det betyr at man kan nyte et bedre måltid på en restaurant, uten at det nødvendigvis er nødt til å koste skjorta. For en komplett kjærestetur til den danske hovedstaden, anbefaler vi ofte at man tar ferge fra Oslo. Da kan man nyte en lang båttur i en romantisk lugar, før man ankommer sentrum av storbyen morgenen etterpå.


Severdigheter i København

Først og fremst, så vil vi trekke frem den kanskje minst konkrete severdighetene av dem alle, spesielt dersom man er på kjærestetur. Da anbefaler vi at man tar turen til København i en av de varmere månedene, og rett og slett bruker en dag av oppholdet i Nyhavn. Her kan man spasere i en av byens eldste bydeler, og rett og slett nyte alt den har å by på – enten det er folkene, maten, basarene eller rett og slett utsikten. Når kvelden melder sin ankomst, så kan man ta turen til en av de mer trendy bydelene – som Vesterbro – og avslutte kvelden med noe godt i glasset.

For den historie- og kulturinteresserte vil et besøk til Danmarks mange slott og festninger være en naturlig del av reisen. Fredriksborg slott ligger noe utenfor selve sentrum, men er ekstremt godt bevart og er et av de flotteste byggverkene i hele Skandinavia. Det samme kan sies om Christiansborg Slott, som brukes aktiv i dag innenfor politikken. Det ligger i sentrum av København, og ble tidligere brukt av de kongelige. Andre severdigheter inkluderer Den lille havfruen – en statue som ble laget som en hyllest til den berømte forfatteren H.C. Andersen, og Operaen i Danmark, som neppe kan måle seg med vårt eget operahus..

Ikke minst anbefaler vi at man bruker tid i den berømte gågaten Strøget. Her vil det kry av turister, slik at man bare må være innstilt på at det skal shoppes. Gaten er godt over 1km lang, så her kan du regne med å tilbringe noen timer med din bedre halvdel. Kanskje vil du belønnes etterpå? For eksempel med et godt måltid. Danmark er kjent for sine eksklusive restauranter, som serverer god mat til priser vi nordmenn vil bli positivt overrasket over. Prisnivået på andre drikkevarer, som øl og vin, er dessuten langt lavere enn i Norge. Hva med å avslutte kvelden i København med noe ekstra godt i glasset, før turen bærer videre til hotellrommet?


Ting dere kan gjøre i København


annonse