Lisboa

  • romantisk weekendtur lisboa
  • romantisk weekendtur lisboa
  • romantisk weekendtur lisboa
  • romantisk weekend lisboa
  • romantisk weekend lisboa


Romantisk weekend i Lisboa

Lisboa – Portugals hovedstad – er en av Europas mest økende turiststeder. Den unike beliggenheten, medet klima som passer perfekt for solkåte nordmenn, gjør at de knappe 600 000 innbyggerne stadig får flere turister på besøk. Hitreiser man dersom man vil koble helt av fra hverdagens stress, og bare nyte hverandre i sydlige omgivelser. Lisboa kan by på envariert kultur med både historiske severdigheter, moderne utesteder og restauranter som serverer deilig mat fra alle verdens kjøkken!Tre anbefalte romantiske hotell i Lisboa

  1. Hotel Britania, a Lisbon Heritage Collection Et romantisk og flott hotell i Lisboas gamleby. Kjempegode tilbakemeldinger og god standard.

  2. Grande Real Villa Italia Kjempelekkert hotell et lite stykke utenfor sentrum av Lisboa. Hotellet ligger i et rolig område og dere har flott utsikt over havet. Nydelige rom med god komfort.

  3. PortoBay Liberdade Et nydelig hotell midt i hjertet av Lisboa. Her har dere kort vei til det meste, men til tross for sentral plassering er det også stille her. Gode fasiliteter og høy standard.

annonselenker


Greit å vite om Lisboa

Som turist i Lisboa kan du velge hva du vil nyte. Skal det slappes av på stranden med en god drink i hånden, så er det intet problem langs den lange kystlinjen. Ønsker du severdigheter og historiske attraksjoner, så kryr det av de i den portugisiske hovedstaden. Folkelivet er yrende, og restaurantene serverer treretters måltider til priser du knapt kan tro. Ta med deg kjæresten din og reis til Lisboa i en av sommermånedene, og dere vil få en ferietur dere aldri vil glemme. Lisboa er dessuten ansett som et trygt sted å reise til, til tross for en tilfeller lommetyverier og lignende kriminalitet i de største turistområdene.

Lisboa praktiserer euro som valuta. Med dagens kurser tilsvarer én euro omtrent åtte norske kroner. Generelt er prisnivået i Lisboa en del lavere enn i Norge, og man kan få seg et solid måltid til en akseptabel sum. Shoppingen i de verste turistområdene kan dog bli noe mer kostbart. Det kreves ikke visum for innreise til Portugal. Når det gjelder vann fra springen, så kan det drikkes, men det anbefales sjeldent på grunn av et annet bakterieinnhold i vannet. Til tannpuss og lignende går det greit.


Severdigheter i Lisboa

Først og fremst må vi trekke frem noe man bare må nyte – og være observant på – når man befinner seg i Lisboa; nemlig maten! Det portugisiske kjøkken har for alvor blitt lagt merke til av mateksperter, og nye retter vokser stadig frem. Selv om det finnes mange amerikanske hurtigmatkjeder i hovedstaden, så må man for all del unngå disse. Det kryr av restauranter som har kjøkken som kombinerer det beste fra flere av verdens største kjøkkener, og serverer mat du aldri vil glemme. Og du har vel ikke glemt hvor romantisk et bedre måltid kan være? I løpet av oppholdet skulle dere få nok av tid til å nyte hverandre, med måltider som inkluderer alt fra kjøtt til fisk og skalldyr.

Utenom alle måltidene, så finnes det nok av severdigheter å se på i Lisboa. Byen har flere borger i høydene som absolutt bør sees, som for eksempel Castelo de Sao Jorge (St. Georg Castle). Dit kan man også komme seg ved å benytte byens antikke trikkesystem. De har nemlig restaurert de eldgamle trikkene, for å gi turistene et innblikk i hvordan Lisboa var før i tiden. Vi anbefaler også at man tar turen til severdighetene som ligger i høyden når solnedgangen nærmer seg. Kan du tenke deg noe mer romantisk enn å nyte solnedgangen fra en frodig topp i den portugisiske hovedstaden?

Lisboa har også en del vakre parker som man kan spasere i. Den største heter Edward VIIs park. Byen har også et imponerende akvarium, som har fiskearter du garantert ikke har sett før. Byen har også en hel del strender som absolutt bør nytes. De passer dessuten perfekt når mannen i forholdet vil prøve seg på surfing eller vindkiting, ettersom det ofte er store bølger fra Atlanterhavet. Til slutt må dere naturligvis også sette av tid til shopping. Lisboa har flere kjøpesentre som selger store og kjente merker, men også lokale og trivelige markeder.


Ting dere kan gjøre i Lisboa

annonse