Milano

  • romantisk weekendtur milano
  • romantisk weekendtur milano
  • romantisk weekendtur milano
  • romantisk weekend milano
  • romantisk weekend milano


Romantisk weekend i Milano

Milano er en innlandsby i det nordlige Italia, som er internasjonalt meget kjent for sine to tradisjonsrike fotballag Inter og AC Milan. Dersom man reiser til den vakre storbyen for å pleie kjærligheten er det kanskje ikke fotballkamp som står øverst på menyen – men hvem vet? Byen har nærmere 1,3 millioner innbyggere, og er altså på størrelse med flere av de store, europeiske hovedstedene. Dessuten er det en noe spesiell by, som kombinerer de antikke bygningene med moderne fasiliteter og dyre merkebutikker. Her finner dere egentlig alt!Tre anbefalte romantiske hotell i Milano

  1. Grand Hotel et de Milan Gammelt, ærverdig og velholdt hotell midt i smørøyet i Milano. Her bor dere midt i shoppingområdet av Milano med kort vei til det meste. Høy standard og strålende service.

  2. Excelsior Hotel Gallia Ekskslusivt og nydelig hotell med førsteklasses standard på alle områder. Sentral plassering og gode tilbakemeldinger.

  3. Hotel Manzoni Lekkert firestjerners hotell med sentral plassering i Milano. Flott og gjennomført hotell med hyggelig betjening.

annonselenker


Greit å vite om Milano

Milano har det meste – enten dere foretrekker raske biler og Formel 1, store fotballag, et varmt klima, italiensk pizza eller historiske bygninger og kultur. For ikke å glemme moderne utesteder og restauranter! Byen skiller seg noe ut fra andre, italienske byer i den grad at den er ganske så modernisert. Milano er også en meget trygg by å oppholde seg i, med relativt lite kriminalitet. Man er uansett nødt til å være varsom med verdisaker når man besøker de største turistattraksjonene, og bør unngå parker og mørke bakgater etter mørkets frembrudd. Utover dette kan man virkelig nyte byen, uansett hva man velger å gjøre.

Som i resten av Italia, så er valutaen i Milano euro. Rundt ni norske kroner tilsvarer én euro. Prisnivået i Milano kan oppleves som nye høyere enn i Sør-Italia. Det er mange store kjøpesentre og merkebutikker i byen, som ofte tar seg godt betalt. Å spise i Milano koster dog ikke skjorta. En hovedrett av middels standard kan man få for rundt 100-lappen. En øl på et utested koster sjeldent mer enn 30-40 kroner, og en stor flaske med Cola koster knapt 10 kroner på supermarkedet. Drikkevann er stort sett godt og rent over hele Italia, men mange velger uansett flaskevann. Kommer man over en kran med teksten «acqua non potable» bør man unngå drikking av vannet.


Severdigheter i Milano

Uansett hvilken europeisk storby man besøker, så kommer man ikke foruten et besøk i de lokale kirkene og klostrene. Den mest berømte i Milano er datert så langt tilbake som i år 379 e.Kr, og heter Sant’Ambrogio Basilica. Andre berømte bygninger man bør se når man befinner seg i Milano, er La Piazza og Palazo Reale. Byen har dessuten en del offentlige museer, som holder åpent hver eneste dag uten å kreve en krone i inngang.

En kjærlighetstur i Milano kan kombinere mange aktiviteter. Byen har for eksempel mange luksuriøse spa, der man virkelig kan pleie forholdet. Dessuten vil et oppgjør på ærverdige San Siro – hjemmebane for begge Milano-lagene i fotball – være en opplevelse for livet. Så vel vil også et besøk på Grand Prix-banen Monza være vel verdt det, enten man har stor interesse for motorsport eller ei. Etter å ha blitt massert og underholdt, kan kvelden avsluttes på et av byens mange pizzarier. Som kjent stammer pizzaen fra Italia, og selv om det kanskje ikke høres veldig romantisk ut, så vil en ekte, italiensk pizzarestaurant med et bord for to, virkelig by på en romantisk avslutning på kvelden.

Ønsker man å svi av litt penger når man befinner seg i Milano, så er handlegaten Via Montenapoleone den mest aktuelle. Da kan man også besøke de lokale markedene, og nyte ekte italiensk is. Et besøk med en elvebåt i Milano kan også være en romantisk opplevelse, selv om kanalene der ikke kan måle seg med for eksempel Venezia.


Ting dere kan gjøre i Milano

annonse