Paris

  • romantisk weekendtur paris
  • romantisk weekendtur paris
  • romantisk weekendtur paris
  • romantisk weekend paris
  • romantisk weekend paris


Romantisk weekend i Paris

Paris – kjent som en av de mest romantiske byene i Europa, og selveste hovedstaden i verden dersom nordmenn skal på kjærlighetstur. Med over 30 millioner turister hver eneste år, som ønsker å se turistattraksjoner som Eiffeltårnet, Notre-Dame og de mange museene, må du forberede deg på en del køståing. Allikevel skal det mye til for at en langweekend i Paris ikke blir minneverdig for forholdet deres.Tre anbefalte romantiske hotell i Paris

  1. Hotel Regina Louvre Ærverdig og elegant hotell i hjertet av Paris med bare 6 minutter å gå til Louvre. Førsteklasses service og nydelige rom. Et perfekt hotell for en kjærestetur til Paris.

  2. Hidden Hotel Romantisk og koselig hotell i Paris med sentral plassering, som samtidig ligger relativt usjenert til. Mange koselige restauranter og kafeer rett i nærheten.

  3. Hotel Design Secret de Paris Flott hotell i nærheten av Moulin Rouge. Har eget spa med full service og bar. Gode tilbakemeldinger.


annonselenker


Greit å vite om Paris

Selv om Paris er en stor by målt i verdensskala – med nærmere 10 millioner innbyggere i hele regionen – så er det en fortrinnsvis trygg by å oppholde seg i. Den franske hovedstaden er ikke spesielt kjent for kriminalitet og problemer med turisme, men som på alle andre steder må man ta forhåndsregler. Det kryr av lommetyver omkring turistattraksjonene, og man bør være varsom med å trå alene utenfor sentrum etter at mørket har senket seg.

I motsetning til mange andre charterdestinasjoner som nordmenn ofte reiser til, der man får beskjed om å unngå å drikke vann fra springen, så er dette helt trygt i Paris. Mineralmengden i vannet kan variere noe fra det du er vant til, men det vil kanskje bare føre til en enda bedre smak. Når det kommer til betaling i Paris (og Frankrike), så er det Euro som er valutaen. Tidligere valuta var Franc, men det er mange år siden. Nå får du tatt ut euro i minibanker over hele byen, og det lønner seg å gjøre det her fremfor på for eksempel flyplassen.


Severdigheter i Paris

Du drar ikke med deg madammen til Paris uten en tur i Eiffeltårnet – det blir bare for dumt. Det helt unike bygget strekker seg nesten 325 meter over bakken, og gir en vanvittig utsikt over den franske hovedstad. Her må man påregne en del ventetid, men når man kan ta en «kjæresteselfie» på toppen av tårnet vil det så absolutt være verdt det.

Notre-Dame, den berømte katedralen som det finnes en del filmer om, ligger på en liten øy i sentrum av Paris. Et besøk her vil være som å reise tilbake i tid, og definitivt være en romantisk opplevelse. I umiddelbar nærhet ligger også små, basarer, handlegater og restauranter, som kan by på en noe annerledes opplevelse av byen. Og så bør man naturligvis ta turen til Louvre – verdens største museum. I utgangspunktet kanskje ikke så romantisk, men har man muligheter til å se verdenskjente malerier som Mona Lisa, så bør man gripe den.

Når kvelden ankommer, og man virkelig skal pleie forholdet, så finnes det ikke noe bedre måte å gjøre det på enn å spise på et av Frankrikes fineste spisesteder. Vi anbefaler Le Laurent. Ta på dere de fineste plaggene, og mimre tilbake til tiden dere var ung og nyforelsket. Denne stjernerestauranten serverer helt utrolige måltider, uten at prisen nødvendigvis kommer til å gi deg hjertestans. Her spiser man både luksuriøst og «rimelig», med champagne inkludert til hele måltidet.

En siste ting å anbefale, er å benytte seg av elvebåtene fremfor metroen. Det tar kanskje lengre tid, men man slipper stresset, man kan nyte hverandre på en liten, hyggelig båt i sentrum av storbyen. Samtidig kan man få sett flere attraksjoner på ganske nær avstand, og man kommer seg dit man ønsker. God tur!

Her kan dere lese mer om Paris


Ting dere kan gjøre i Paris


annonse