Praha

  • romantisk weekendtur praha
  • romantisk weekendtur praha
  • romantisk weekendtur praha
  • romantisk weekend praha
  • romantisk weekend praha


Romantisk weekend i Praha

Praha er en av de mest historierike byene i hele Europa, og dens historie er stadfestet så langt tilbake som i 965. På disse tusen årene har det definitivt skjedd mye, noe som gjør at millioner av turister finner veien hit hvert eneste år for å beskue de mange severdighetene. Byens kultur har vært sentral i mange år, og er det enda den dag i dag. Tsjekkias hovedstad har omtrent 1,2 millioner innbyggere, og er dermed omtrent dobbelt så stor som Oslo. Drar man på kjærlighetstur til Praha, så kommer man nesten garantert til å returnere ved en senere anledning.Tre anbefalte romantiske hotell i Praha

  1. Cosmopolitan Hotel Prague Fantastisk flott og forholdsvis rimelig femstjerners hotell med perfekt plassering i hjertet av Praha. Kort vei til gode restauranter og gangavstand til de fleste av severdighetene. Dette hotellet får veldig gode tilbakemeldinger fra tidligere norske gjester.

  2. The Grand Mark Prague Flott hotell i luksuriøs stil i nærheten av den astronomiske klokken i Praha. Restaurant og bar, spa med full service og boblebad.

  3. Ventana Hotel Prague  Koselig hotell med utmerket beliggenhet og hjelpsom betjening. Store, fine rom og stille selv om det er sentralt plassert.


annonselenker

Greit å vite om Praha

Skal man reise til Praha, så må man ha interesse for kultur og historie. Hvis ikke kan man få problemer med å nyte en av de best bevarte byene i hele Europa! I alle fall om man skal befinne seg i den gamle bydelen, der de meste av severdighetene ligger. Praha blir nemlig ofte delt opp i «den nye» og «den gamle» bydelen. Praha er for øvrig ført om på verdensarvlisten til UNESCO. Som på turiststeder flest, er det også fare for å bli ranet av lommetyver i Praha. Det er ingen utpreget situasjon i den tsjekkiske situasjoner, men svindel er langt mer vanlig. De lokale vurderer turistene til å være godtroende, og kan legge til tillegg på regningen for drosje, mat og lignende. Her gjelder det å være observant og ikke godta alt.

Holder du deg til sentrumsområdene, så må du regne med at tinger en del dyrere enn i utkanten, der man kan nyte et luksuriøst måltid til veldig greie priser. Valutaen i Tsjekkia er CZK, og betyr krone. 100 CZK tilsvarer omtrent 30 norske kroner. Generelt sett er prisnivået en del lavere enn i Norge, da en halvliter med Pepsi koster rundt 6 kroner på det lokale supermarkedet. Tilsvarende er prisen på én liter melk rundt 4,50 norske kroner. Ellers er det ikke mye man må tenke over i Praha – det er trygt å drikke vannet fra springen, og drikkevann fra flaske på restauranter tar de seg gjerne godt betalt for.


Severdigheter i Praha

Hvor skal man begynne? Med så mange historiske bygninger, må man nesten bare skrive seg ned en liste over hva man vil se, og ta det punktvis. Bare det å befinne seg i Praha på en vakker sommerdag er romantisk i seg selv. Byen ligger langs en stor elv, og på toppen av en høyde ligger det berømte Hradcany-slottet – som tatt ut av en film! Byens gamle bygninger har en varierende stil, med bygninger fra både barokken og kubismen. Steder som man absolutt bør få med seg er Karlsbroen og John Lennon-muren.

Vi anbefaler at man skaffer seg et hotell noe opp i pris når man skal bo i Praha. Da er man sikkert på et man får et godt opphold med maksimal service, og kan pleie kjærligheten på et flott rom i det sentrale Praha. Det finnes også skreddersydde kjærlighetspakker, som inkluderer alt fra sjokolade og roser på sengen til billetter til severdigheter eller spa. Dessuten er man nødt til å oppleve Det gamle bytorget, som er en gigantisk plass i hjertet av gamlebyen. Dette er like mye et torg i dag som det var for flere hundre år siden, og her kan man kombinere shopping med sightseeing.

Når man har fått nok av katedraler, antikke bygninger og museer, så finnes det ikke noen bedre måte å pleie kjærligheten på enn med et bord for to på en av Prahas finere restauranter. Det kryr av spisesteder i den tsjekkiske hovedstaden – de fleste til hyggelige priser sett med norske øyne. Kjøkkenet jobber med stor ære og har tradisjoner fra flere europeiske kjøkken, slik at dere kan avslutte kvelden med et perfekt måltid før turen bærer videre til hotellrommet.


Ting dere kan gjøre i Praha


annonse