Roma

  • romantisk weekendtur roma
  • romantisk weekendtur roma
  • romantisk weekendtur roma
  • romantisk weekend roma
  • romantisk weekend roma


Romantisk weekend i Roma

Roma – Italias hovedstad og en av de mest historierike byene i hele verden. I mange tusen år har den italienske storbyen spilt en viktig rolle i verdenssamfunnet, noe som gjør at det årlig reiser millioner av turister fra hele verden for å oppleve byens kulturarv. I dag bor det nærmere tre millioner mennesker i byen, som man helst besøker i sommermånedene (juni – august) dersom man samtidig vil benytte anledningen til å slikke litt sol mellom all sightseeingen.Tre anbefalte romantiske hotell i Roma

  1. The Inn at the Roman Forum Et nydelig lite og romantisk hotell i hjertet av Roma. Her har dere kort vei å gå til det aller meste, et perfekt utgangspunkt for å oppleve Roma med andre ord. Hotellet har god standard og en kjempeflott takterrasse.

  2. Hotel Splendide Royal Elegant og luksuriøst femstjerners hotell som av flere regnes som et av Romas beste hoteller. Kjempefin beliggenhet og meget høy standard. Et nydelig og romantisk hotell, perfekt for en kjærestetur til Roma.

  3. The First Roma Arte Et kjempeflott hotell på alle mulige måter. The First Roma Arte ligger i sentrum av Roma, bare et lite steinkast unna Via del Corso. Elsket av tidligere gjester.


annonselenker


Greit å vite om Roma

Roma er som nevnt innledningsvis en historierik by, noe som har ført til en del restriksjoner for å hindre at den store turistmassen ødelegger byen. Det er for eksempel ikke lov til å nyte medbrakt mat i nærheten av historiske steder, og landet har en røykelov tilsvarende den vi har i Norge. Drikkevannet i byen er utmerket, og man behøver ikke å bekymre seg på samme måte som man gjør når man reiser til for eksempel Gran Canaria, Hellas eller andre «charterdestinasjoner».

Roma har dessuten svært mange vannposter i byen. Her er det bare å fylle opp flasken og nyte drikkevannet! Når det kommer til betaling i Roma, så er det euro som er valutaen. Vi anbefaler at man tar ut penger i minibanker lokalt, og ikke på Gardermoen. Det kan være lurt å ikke ta ut for mye penger om gangen. Roma er berømt for sine lommetyver – og er enda verre enn de fleste andre, europeiske hovedsteder. Her opererer hundrevis av organiserte lommetyver, som ikke bare stjeler og løper, men som profesjonelt jobber med å stjele fra turister. Utover dette er det ingen grunn til å føle seg utrygg i Roma.


Severdigheter i Roma

Å vandre rundt i Romas gater er for mange romantisk nok i seg selv. Kanskje kommer man over en liten kafé eller restaurant i en bortgjemt gate, med gatemusikere og hyggelige innfødte. Roma kan være alt fra moderne storby, til antikk og intim kjærlighetsby. De fleste som oppsøker Roma ønsker å se de antikke delene av byen. Vi anbefaler naturligvis at man får med seg Colosseum, Forum Romanum og Spansketrappen.

Videre er det en hel del kirker som bør oppsøkes. Her kan man nyte roen og stillheten, samtidig som man beundrer de vanvittige byggverkene. Et besøk til Vatikanet må naturligvis også skrives opp på listen. Det historiske bygget er åsted for flere millioner turister hvert eneste år, så her må man bare påregne en del køståing. Byens mange museer vil også være midt i blinken for den kunstinteresserte, med originale verk fra kjente, italienske kunstnere som Michelangelo og Da Vinci.

På kjærestetur anbefaler vi dessuten at man tar seg god tid til å spise. Et bedre måltid på restaurant i Roma er en svært hyggelig opplevelse. Og man må naturligvis prøve den lokale pizzaen – enten man vil det eller ei! Hvis man på en kveld under oppholdet vil nyte et eksklusivt måltid, så anbefaler vi at man finner frem finstasen og ser etter et spisested merket med «Ristorante». Her stiger prisene i takt med nivået på kjøkkenet, og man kan forvente seg et skikkelig måltid. Ingenting er som å pleie kjærligheten på et bord for to med et luksuriøst måltid!

Utover dette bør man bare nyte hvert sekund man er i gatene. Kombiner vandring i de intime gatene med shopping på de moderne kjøpesentrene. Oppsøk de forskjellige parkene og sett dere ned på en benk. Det er viktig å ikke stresse når man er på tur, men heller nyte det faktum at man kan tilbringe disse dagene i kanskje Europas mest romantiske by sammen med den man elsker.


Ting dere kan gjøre i Roma


annonse