Stockholm

  • romantisk weekendtur stockholm
  • romantisk weekendtur stockholm
  • romantisk weekendtur stockholm
  • romantisk weekend stockholm
  • romantisk weekend stockholm


Romantisk weekend i Stockholm

Söta brors hovedstad, Stockholm, er et populært turistmål som de aller fleste nordmenn besøker i løpet av et langt liv. Mange drar hit for å komme seg bort fra hverdagens stress, og bare nyte hverandres nærvær. Med sine drøyt 900 000 innbyggere er hovedstaden noe større enn Oslo, og byr på både kulturelle og underholdende alternativer for turister.Tre anbefalte romantiske hotell i Stockholm

  1. Hotel Sven Vintappare Et skikkelig koselig, lite og elegant hotell fullspekket med personlighet. Sentral plassering i Gamla Stan, perfekt for de som ønsker seg noe litt annerledes.

  2. Hotel Diplomat Dette er hotellet for de som ønsker å bo staselig når de er i Stockholm. Overnatter dere på dette femstjerners hotellet kan dere forventer dere høy standard og meget god service.

  3. Victory Hotel Fint hotell med sentral plassering i Gamla Stan. Dere finner mange gode restuaranter i nærområdet.

annonselenkerGreit å vite om Stockholm

Sveriges hovedstad befinner seg ikke lengre unna Oslo enn en togtur på 6-7 timer, eller en flytur på en knapp time. Dessuten går det daglige busser, og man kan naturligvis ta med samboeren på en aldri så liten kjøretur. Å reise en langhelg til Stockholm kan være en fin opplevelse for parforholdet. Det er mye å se og mye å gjøre, og kulturen kan oppleves noe annerledes enn i Norge – selv om man aldri er veldig langt unna. Det er også en sikker hovedstad å besøke, med et kriminalitetsnivå som kan sammenlignes med Oslo. Turister blir sjeldent utsatt for problemer, men man må naturligvis være obs på lommetyver og lignende.

Ellers oppfører man seg stort sett likt i Sverige som i Norge. Valutaen er som kjent svenske kroner, og 100 svenske kroner tilsvarer omtrent 91 norske. Det anbefales at man betaler i lokal valuta, og ikke med norske kroner. En ting å være observant på, er at taximarkedet i Stockholm ikke er regulert. Det betyr at de ulike selskapene kan ta de prisene de vil. Det anbefales alltid å holde seg til store selskaper som Taxi Stockholm.


Severdigheter i Stockholm

Stockholm er en severdighet i seg selv. Byen strekker seg over hele 14 øyer, og i hele byen finnes det så mye som 57 broer for å koble hele området sammen. Grøntarealene ligger vegg-i-vegg med høybyggene, og i den gamle bydelen kan du få en smak av «det glemte Sverige». Øyen Djurgården huser flere av de mest interessante turistattraksjonene, som også kan oppleves fra sjøen. I sommerperioden arrangeres det mange utflukter som tar deg rundt i Stockholm fra dekket av en båt.

Et besøk i Gamla Stan er obligatorisk når man er på besøk i Stockholm. Det var sentrum av byen i gamledager, og er et av de best bevarte bysentrene i hele verden. Her kan man kjøpe mat, suvenirer, klær, gå på museer eller nyte en kopp kaffe. Også katedralen i Stockholm, samt det kongelige slott, befinner seg i denne delen av byen, og er to bygninger man bør få med seg.

Stockholms mange restauranter serverer mat fra alle verdens kjøkken. Prisnivået ligger omtrent på det samme som i Norge, men kan være noe billigere, spesielt med tanke på øl og vin. Ønsker man en virkelig romantisk middag, så legger man denne til en restaurant i Gamle Stan. Kanskje etter at man har spasert på den berømte Monteliusstien i Södermalm – som av mange beskrives som det mest romantiske stedet i hele byen. Flere av hotellene i byen har også skreddersydde, romantiske pakker, som legger til rette for et helt magisk opphold i den svenske hovedstaden. Da kan man kanskje nyte champagnefrokost på hotellet, og avslutte kvelden med et opphold på et svensk spa.


Ting dere kan gjøre i Stockholm


annonse