Tallinn

  • romantisk weekendtur tallinn
  • romantisk weekendtur tallinn
  • romantisk weekendtur tallinn
  • romantisk weekend tallinn
  • romantisk weekend tallinn


Romantisk weekend i Tallinn

Ærverdige Tallinn er en av de mest voksende, europeiske hovedstedene, der man kan oppleve gammel kultur i møte med moderne høybygg. Estlands hovedstad har 430 000 innbyggere, og ligger helt nord i landet med kystlinje mot det baltiske hav. Man kan reise til Tallinn med fly, eller utvide weekendturen med et romantisk cruise fra Stockholm. Hit reiser man dersom man vil oppleve landets historie og sterke preg av Sovjetunionen, samtidig som man vil kose seg med turistattraksjoner og avslapping i et land der den norske kronen står sterkt.Tre anbefalte romantiske hotell i Tallinn

  1. Hotel Telegraaf, Autograph Collection Et helt topp hotell med fantastisk plassering i gamlebyen av Tallinn. Her er du i gangavstand til "alt". Hotellet har også en god restaurant og et eget spa. Kjempegode tilbakemeldinger fra gjester.

  2. Swissotel Tallinn Flott femstjerners hotell med gode fasiliterer som eget spa, inndendørs basseng, restaurant og bar. Forholdsvis nytt og fresht hotell med fantastisk sky-bar.

  3. Savoy Boutique Hotel by TallinnHotel Sentralt og fint hotell i gamlebyen i Tallinn. Hyggelig personale, store og fine rom og gode tilbakemeldinger.


annonselenker

Greit å vite om Tallinn

Det nordlige Estland har et klima som er noe sammenlignbart med Norge, men med varmere somre. Derfor vil en helgetur til Tallinn være best om sommeren, der man både kan nyte mat på uterestaurantene eller ta seg et bad i det baltiske hav. Estland er et land som er i økonomisk vekst, og har opplevd stor fremgang etter Sovjetunionens fall. De innfødte er stort sett hyggelige og man vil sjeldent havne i trøbbel i Tallinn, men som i alle europeiske hovedsteder må man vise varsomhet når man ferdes i de mest turistattraktive områdene. Det er nemlig mange lommetyver på jobb, som spesielt utpeker seg ofre med dyre kameraer eller vesker.

Valutaen i Estland er euro. Én euro tilsvarer omkring åtte norske kroner. Generelt er prisnivået i Estland meget lavt, sett med norske øyne. De fleste turistene ferdes i gamlebyen, og dermed har prisnivået blitt skrudd noe opp der. Allikevel kan man få en vanlig middag til under 100-lappen, men dersom du tar turen utenfor turiststrøkene, så kan du nyte en herlig 3-retters middag til samme prisen. Når det kommer til spørsmålet om drikkevann, så bør man ikke benytte dette i Estland i det hele tatt – verken til å drikke eller å pusse tennene i. Kjøp flaskevann!


Severdigheter i Tallinn

Det er svært mye å se i Tallinn, i et land som ofte omtales som «østblokkland». Mye av byens infrastruktur preges av Sovjetunionens kontroll over landet, men i det fjerne reises moderne høyblokker og glasshus. Byen har også mange ærverdige bygg som bør beskues, som den russisk-ortodokse katedralen Aleksander Nevsky. Ellers er rådhuset i Tallinn verdt et besøk, så vel som de mange kirkene og palassene.

Mest tid vil dere nok allikevel tilbringe i Gamlebyen. Den rolige og koselige atmosfæren er som skapt for turisme. De gamle gågatene og markedene føles som å reise tilbake i tid, samtidig som de innfødtes gjestfrihet bidrar til et svært hyggelig opphold. Her kryr det også av spisesteder der man kan nyte romantiske middager for to. Store deler av det estiske kjøkken er preget av øst-europeisk og asiatisk mat, men det finnes naturligvis også internasjonale spisesteder som tex-mex og pizzeriaer. Mat er generelt sett billig i Tallinn, så vi anbefaler at man tar på seg finstasen og nyter et treretters måltid med noe godt i glasset.

Tallinn er også et yndet sted for spaelskere. Det kryr av frittstående spatilbydere, samt dedikerte spahotell i den estiske hovedstaden. Her kan man pleie kjærligheten sammen i både bassenger, boblebad, badstuer og mer til, og kanskje avslutte det hele med en estisk massasje. Få også med dere de mange kjøpesentrene i Tallinn. Prisnivået er som nevnt lavt i forhold til norske priser, så her kan man gjøre noen kupp på kjente merkevarer – og andre godbiter. Ønsker du å lese mer om Tallinn? Da anbefaler vi deg å besøke denne siden: http://dinstorbyferie.no/tallin/


Ting dere kan gjøre i Tallinn

annonse